4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Hartige rijstsoep met paksoi en krokante knoflook

Hartige rijstsoep met paksoi en krokante knoflook

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels pinda’s

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 paksoi

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels azijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels Japanse rijstazijn

dit product is niet beschikbaar

6 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

200 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

200 gram pandanrijst

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Was de rijst 3 keer met koud water. Giet het overtollige water af. Breng de bouillon aan de kook. Voeg de rijst toe en kook afgedekt circa 20 minuten op middelhoge stand.
  • 2 Roer vervolgens de rijst circa 5 minuten door met een garde, tot de rijst uit elkaar valt in kleine stukjes en de soep dikker wordt. Voeg dan de gember, 1 teentje knoflook en de rijstazijn toe en roer goed door.
  • 3 Verhit 4 eetlepels olie op een lage stand en bak hierin de rest van de knoflook in circa 5 minuten lichtbruin en krokant. Schep uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 4 Verhit de rest van de olie in een koekenpan en roerbak de paksoi 2 minuten. Giet de sojasaus en sesamolie erbij en roerbak circa 3 minuten verder.
  • 5 Schep de rijstsoep in kommen en verdeel de paksoi erover. Garneer met de krokante knoflook, bosui en pinda’s.

bereidingstip

Voeg voor meer eiwit blokjes krokant gebakken tofu toe aan dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 440 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 10 gram