gemiddeld
20 min.
bijgerecht
home recepten Hartige scones met oude kaas

Hartige scones met oude kaas

ingrediënten


20 min
100 milliliter karnemelk

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Franse mosterd
2 eieren

dit product is niet beschikbaar

20 gram selderij

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tijmblaadjes
150 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

75 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

theelepel zout

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

400 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

koekjessteker

glas

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Doe het bakmeel met het bakpoeder en zout in een ruime kom. Voeg de roomboter toe en verkruimel met je vingertoppen tot deze is opgenomen in het meel en je een kruimelige structuur hebt. Roer de kaas, tijm en selderij erdoor.
  • 2 Voeg de eieren, mosterd en karnemelk toe en meng snel tot een soepel deeg. Kneed niet te lang, zo worden de scones mooi luchtig.
  • 3 Rol het deeg op een met bakmeel bestoven werkblad uit tot een lap van 2½ cm dik. Steek rondjes uit het deeg met de koekjessteker of het glas. Rol overtollig deeg opnieuw uit om rondjes uit te steken tot je er in totaal 12 hebt.
  • 4 Leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met wat karnemelk. Bak de scones in het midden van de oven in 15 min. lichtbruin en gaar. Serveer warm, lauw of op kamertemperatuur.

bereidingstip

Lekker met piccalilly.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 273 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 9 gram