4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Hartige spruitjestaart met blauwe kaas

Hartige spruitjestaart met blauwe kaas

ingrediënten


25 min
4 personen
100 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

20 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

100 gram blauwe kazen

dit product is niet beschikbaar

1 rol bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

300 gram spruitjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

6 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verhit de boter in een braadpan en fruit hierin de sjalotten circa 4 minuten, tot ze licht verkleurd zijn. Breng op smaak met zout, peper en de balsamicoazijn en laat afgedekt in circa 10 minuten op de laagste stand karamelliseren.
  • 2 Blancheer de spruitjes 2 minuten in water met zout. Spoel direct onder koud water en laat goed uitlekken. Snijd de spruitjes in plakjes.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het bladerdeeg uit op de bakplaat en verwijder het bakpapier van het deeg. Vouw de randen van het deeg 2 cm naar binnen en druk als een rand met de vingertoppen vast.
  • 4 Verdeel de spruitjes en sjalotten over de binnenkant van het deeg en bestrooi met de kaas en pijnboompitten. Klop het ei los en bestrijk de deegrand met een beetje ei. Klop de room door de rest van het ei en breng op smaak met zout en peper. Giet dit over de taartvulling en schud een beetje zodat de room goed wordt verdeeld.
  • 5 Bak de plaattaart in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin. Snijd in stukken. Lekker met een groene salade.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 550 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 14 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté