4 personen
gemiddeld
5 min.
hoofdgerecht
home recepten Hartige taart met frisse paprikasalade

Hartige taart met frisse paprikasalade

ingrediënten


5 min
4 personen
1 eetlepel rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram feta

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

50 gram zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

3 paprika's

dit product is niet beschikbaar

1 bol mozzarella

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

200 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

150 gram chorizo

dit product is niet beschikbaar

150 gram salami

dit product is niet beschikbaar

6 plakjes hartigetaartdeeg

benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Verdeel het deeg over de ovenschaal en snijd de randen netjes bij.
  • 3 Verdeel de salami, tomaatjes en de helft van de basilicumblaadjes over het deeg. Snijd de basilicumsteeltjes fijn.
  • 4 Klop de crème fraîche en eieren met de basilicumsteeltjes, zout en peper los en giet dit over de vulling.
  • 5 Verdeel de mozzarella erover en bak de taart in de oven in circa 25 minuten gaar.
  • 6 Meng de ingrediënten voor de salade en breng op smaak met zout en peper.
  • 7 Bestrooi de taart met de rest van de basilicumblaadjes en serveer met de salade.

bereidingstip

Halveer je dit recept voor 2 personen? Dan kun je best de hele bol mozzarella erin verwerken. Mocht je toch de helft overhouden, bewaar de kaas dan in het vocht waarin deze oorspronkelijk verpakt was. Zo is de mozzarella nog enkele dagen houdbaar in de koelkast.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 660 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 32 gram