4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Hartige taart met worst, ui en pompoen

Hartige taart met worst, ui en pompoen

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel oregano

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

2 varkenssaucijzen

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

400 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar

1 pak diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Vet een bakplaat in met de olie en bestuif met bloem. Laat de plakjes deeg los van elkaar even ontdooien.
  • 2 Schil ondertussen de pompoen met een dunschiller en snijd de pompoen in dunne plakken van 1/2 cm. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 3 Druk de randen van het bladerdeeg stevig op elkaar en verdeel de deeglap over de bakplaat waarbij de randen omhoog mogen komen te staan. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
  • 4 Bekleed het deeg met de pompoen en besmeer met een beetje olie. Verdeel hierop de uienringen en stukjes worst.
  • 5 Bestrijk de randen van het deeg en de vulling lichtjes met ei. Bestrooi tenslotte met oregano en bak de taart in circa 30 minuten laag in de oven gaar en mooi bruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 625 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 14 gram