4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Hartige taart met zoete aardappel, rauwe ham en spinazie

Hartige taart met zoete aardappel, rauwe ham en spinazie

ingrediënten


30 min
4 personen
1 theelepel Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

250 gram diepvriesspinazie

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes hartigetaartdeeg
200 gram rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

300 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

lage taartvorm

quichevorm

  • 1 Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de aardappelblokjes en ui circa 5 minuten. Voeg de ham toe en bak kort mee. Laat een beetje afkoelen.
  • 2 Bekleed de taartvorm met het deeg en duw de naden goed op elkaar. Laat het deeg dat uitsteekt een beetje over de rand vallen.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200ºC. Schep het aardappelmengsel en de spinazie door elkaar en verdeel dit over de taartbodem.
  • 4 Klop de eieren los met de crème fraîche, kruiden en zout en peper en giet dit gelijkmatig over de vulling. Schud een beetje met de vorm om de room goed te verdelen en bak de taart laag in de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.
  • 5 Laat de taart voor het serveren circa 10 minuten rusten. Lekker met een tomatensalade met uienringen en feta.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 640 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 26 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté