4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Hartige taart van spitskoolstamppot met gegratineerde uienringen

Hartige taart van spitskoolstamppot met gegratineerde uienringen

ingrediënten


20 min
4 personen
1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel tijm
100 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

500 gram spitskoolstamppot

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes hartigetaartdeeg
1 rol hartigetaartdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

taartvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet de taartvorm in, bestuif met bloem en bekleed met het deeg. Snijd de randen net boven de vorm af of laat overhangen.
  • 2 Meng de stamppot met de eieren en room en breng op smaak met zout en peper. Schep dit mengsel op het deeg in de vorm en strijk glad.
  • 3 Verdeel de geitenkaas en tijm erover en bekleed met een deksel van uienringen. Klop de olie en honing door elkaar en bestrijk de uienringen ermee.
  • 4 Bak de taart in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.

bereidingstip

Het recept voor spitskoolstamppot met geitenkaas en noten vind je elders op boodschappen.nl. Lekker met een groene salade.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 525 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 18 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté