8 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Hartige tulband met spruitjes en gruyère

Hartige tulband met spruitjes en gruyère

ingrediënten


30 min
8 personen
jonge kaas

dit product is niet beschikbaar

150 gram jonge kaas

dit product is niet beschikbaar

gruyère
150 gram gruyère
200 milliliter karnemelk

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

salie
1 eetlepel salie

dit product is niet beschikbaar

300 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

350 gram spruitjes

dit product is niet beschikbaar

150 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

tulbandvorm

cakevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 175ºC. Meng 50 gram boter met de spruitjes in een ovenschaal en rooster circa 20 minuten in de oven.
  • 2 Meng intussen het bakmeel met de salie, eidooiers, karnemelk, 1 theelepel zout en de rest van de boter. Voeg de geroosterde spruitjes en driekwart van de gruyère toe. Schakel de oven niet uit.
  • 3 Klop de eiwitten luchtig met een snufje zout en spatel deze voorzichtig door het beslag.
  • 4 Giet het beslag in de vorm en bak in de oven in 50-60 minuten gaar en goudbruin. Laat de cake iets afkoelen en neem vervolgens uit de vorm.
  • 5 Serveer warm of laat afkoelen. Bestrooi met extra salieblaadjes en kaas.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 410 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 15 gram