4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten ‘Hasselback’ aardappels

‘Hasselback’ aardappels

ingrediënten


15 min
4 personen
1 bosje verse bieslook

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

75 gram belegen boerenkaas

dit product is niet beschikbaar

75 gram gruyère
75 gram pecorinokaas

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

lage ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Klem 1 aardappel tussen 2 houten lepels of gebruik een keukentang. Snijd de aardappel om de 3-4 mm in, maar niet helemaal door. Doe hetzelfde met de andere aardappels. Leg de aardappels naast elkaar in een lage ovenschaal, met de inkepingen naar boven.
  • 2 Meng de olijfolie, knoflook, zout en peper en besprenkel de aardappels ermee. Bak de aardappels circa 45 minuten iets onder het midden van de oven.
  • 3 Meng de kaas met het paneermeel en bestrooi de aardappels ermee. Bak nog circa 5 minuten verder in de oven.
  • 4 Meng de crème fraîche met bieslook, zout en peper en serveer bij de aardappels.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 435 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 8 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté