4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht
recepten Hasselback-courgette

Hasselback-courgette

ingrediënten


15 min
4 personen
1 eetlepel munt

dit product is niet beschikbaar

200 gram feta

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

2 courgettes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg een courgette tussen 2 eetstokjes of pollepels. Snijd de courgette net niet helemaal door in plakken van 1 cm dik. De stokjes of lepels zorgen ervoor dat je niet helemaal kunt doorsnijden. Herhaal dit bij de andere courgette.
  • 2 Meng de Provençaalse kruiden met een scheut olijfolie. Snijd de feta in plakjes van ½ cm. Leg de ingesneden courgettes op een bakplaat. Besprenkel met de kruidenolie en steek de plakjes feta in de inkepingen.
  • 3 Dek af met aluminiumfolie en bak de courgettes circa 15 minuten in het midden van de oven. Bestrooi de courgettes voor het serveren met de munt.

bereidingstip

Bereid de courgettes op de barbecue: bekleed een (barbecue)bakplaat met aluminiumfolie en leg de ingesneden courgettes erop. Dek af met aluminiumfolie en bak de courgettes 15-20 minuten op de hete barbecue.. Vul de inkepingen van de courgette hiernaast ook eens hiermee: plakjes salami en mozzarella - blokjes tomaat, Griekse yoghurt en koriander - tomatensaus en geraspte kaas - geroosterde plakjes bacon en cheddar - geraspte Parmezaanse kaas, olijfolie en basilicum -tomatenblokjes, bosui, rauwe ham en barbecuesaus - kruidenboter en rozemarijn - gorgonzola en tijm. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 230 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 10 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip