4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Havermout‘risotto’ met spinazie en blauwe kaas

Havermout‘risotto’ met spinazie en blauwe kaas

ingrediënten


15 min
4 personen
300 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

200 gram blauwe kazen

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

800 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

300 gram havermout

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels tijm

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand. Voeg 1 eetlepel tijm en de havermout toe en roer om.
  • 2 Giet de bouillon erbij en kook al roerend in circa 10 minuten gaar. Zet intussen de eieren op en kook ze in 3,5 minuut halfzacht.
  • 3 Giet af en laat schrikken onder koud water. Pel de eieren en halveer ze.
  • 4 Roer de kaas en spinazie in de laatste minuut door de havermout en serveer direct met de eieren. Maal er peper over en bestrooi de havermout'risotto' met de rest van de tijm.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 535 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 31 gram