6 personen
gemiddeld
20 min.
tussendoortje, bijgerecht
home recepten Havermoutkoekjes met cranberry’s en hazelnoten

Havermoutkoekjes met cranberry’s en hazelnoten

ingrediënten


20 min
6 personen
4 eetlepels appelstroop

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

50 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

100 gram havermoutvlokken

dit product is niet beschikbaar

100 gram gedroogde cranberry's

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

keukenmachine

  • 1 Laat de cranberry’s wellen in heet water. Verwarm de oven voor op 160°C.
  • 2 Spreid de havermout en hazelnoten uit op de bakplaat en rooster ze circa 10 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen.
  • 3 Giet de cranberry’s af en maal de helft ervan samen met de havermout, noten, het bakpoeder en een snufje (grof) zout in een keukenmachine.
  • 4 Draai de appelstroop en als laatste de rest van de cranberry’s kort mee tot alles goed aan elkaar plakt en samenhangt.
  • 5 Maak kleine bergjes op de bakplaat en bak de koekjes laag in de oven in 15-20 minuten bruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 200 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 3 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté