gemiddeld
10 min.
tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht, nagerecht, nagerecht/gebak, brunch, ontbijt
home recepten Havermoutmuffins met sinaasappel en gember

Havermoutmuffins met sinaasappel en gember

ingrediënten


10 min
1 ei

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter amandelmelk

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bruine suiker

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel stemgember

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sinaasappelrasp

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

50 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

50 gram havermout

dit product is niet beschikbaar

150 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinvorm

6 papieren cupcakevormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng het bakmeel in een kom met de havermout, wortel, kaneel, sinaasappelrasp, gember, suiker, bakpoeder en een snuf zout.
  • 2 Klop de gesmolten boter, het sinaasappelsap, de melk en het ei door elkaar en giet dit bij de droge ingrediënten. Roer met een vork snel door elkaar, maar meng niet al te goed.
  • 3 Zet de cakevormpjes in de muffinbakvorm. Verdeel het beslag erover en bak de muffins in de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin. Serveer de havermoutmuffins warm of koud.

bereidingstip

Vervang in dit recept de havermout ook eens door havermoutvlokken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 135 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 3 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté