gemiddeld
30 min.
lunch, klein gerecht/snack, klein gerecht

Haverwraps

ingrediënten


30 min
300 gram havermout

dit product is niet beschikbaar

300 gram havervlokken

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

blender

staafmixer

  • 1 Maal de havervlokken met 650 ml water en een snufje zout in de blender tot een glad beslag met de dikte van yoghurt.
  • 2 Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en schep een soeplepel beslag in het midden. Laat het beslag uitvloeien door met de pan te draaien en zet de warmtebron op middelhoge stand. Bak de wrap tot aan de bovenkant kleine luchtgaatjes ontstaan.
  • 3 Keer om met behulp van een spatel en bak de andere kant kort. Bak zo 4 grote wraps en laat afkoelen. Beleg naar keuze hartig of zoet en rol op.

bereidingstip

Meng voor een hartige wrap verse of gedroogde kruiden door het beslag. Meng voor een zoete wrap stukjes dadel of gehakte noten door het beslag. . Beleg de wraps naar keuze en kies uit deze toppings: ricotta of hüttenkäse, stukjes peer, gehakte hazelnoten en honing / pindakaas, bramenjam en banaan / plakjes avocado, rucola en in olijfolie gebakken uienringen / hummus, reepjes zongedroogde tomaat en veldsla / roomkaas, gerookte zalm en bieslook.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 280 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 10 gram