4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Hazelnoot-framboostompouce

Hazelnoot-framboostompouce

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eetlepel poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel vanille-essence

dit product is niet beschikbaar

100 gram hazelnootpasta

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

deegroller

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 25x35 cm. Leg het deeg op de bakplaat en prik met een vork gaatjes erin. Bak de deeglap 5 minuten in de oven. Rol nog een keer eroverheen met de deegroller en bak nog circa 15 minuten in de oven, tot het deeg lichtbruin en knapperig is.
  • 2 Laat het deeg 5 minuten afkoelen en snijd het deeg dan met een gekarteld broodmes in de lengte doormidden. Snijd beide helften in 6 gelijke stukken.
  • 3 Verdeel de hazelnootcrème over 8 stukken bladerdeeg. Leg hierop de frambozen. Zet 4 van de belegde plakken bladerdeeg bovenop de andere 4.
  • 4 Bestrijk de overige plakken bladerdeeg met de rest van de hazelnootpasta en sluit hier de stapels mee af. Strooi de poedersuiker in een zeefje en bestuif de tompouces vlak voor het serveren met poedersuiker.

wijnadvies

Graves Supérieures


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 415 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 7 gram