gemiddeld
15 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Hazelnoot-lavacakejes

Hazelnoot-lavacakejes

ingrediënten


15 min
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

framboos

dit product is niet beschikbaar

aardbei

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels hazelnootpasta

dit product is niet beschikbaar

125 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

100 gram hazelnootpasta

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

50 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

2 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinvorm

spuitzak

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Klop de suiker met de eieren, eidooiers en bloem tot een glad beslag.
  • 3 Smelt de boter met de hazelnootpasta au bain- marie. Laat iets afkoelen. Meng de gesmolten boter met de hazelnootpasta door het beslag.
  • 4 Bestuif de holtes van de muffinvorm met cacao. Vul de holtes voor driekwart met het beslag. Bak 9-10 minuten in het midden van de oven tot de buitenkant stevig en de binnenkant nog zacht is.
  • 5 Meng intussen de mascarpone en hazelnootpasta voor de topping en vul de spuitzak ermee.
  • 6 Laat de cakejes uit de oven 1⁄2 minuut staan en stort ze dan uit de vormpjes.
  • 7 Spuit er een toef hazelnoottopping op en garneer met aardbeien en/of frambozen. Bestuif met poedersuiker.

bereidingstip

Vervang voor de topping de mascarpone in dit recept door roomkaas en voeg hazelnootpasta en een scheutje espresso of amandellikeur toe.. Garneer met roze of rode gebaksdecoratie (zoals hartjes) in plaats van rood fruit.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 410 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 7 gram