12 personen
eenvoudig
50 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Hazelnootmuffins met kaneel en abrikoos

Hazelnootmuffins met kaneel en abrikoos

ingrediënten


50 min
12 personen
6 abrikozen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

400 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

200 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

50 gram blanke hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter karnemelk

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

120 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

12 papieren cupcakevormpjes

muffinvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de boter met de eieren en karnemelk luchtig.
  • 2 Meng de hazelnoten met de suiker, de bloem, het bakpoeder, de kaneel en een snufje zout.
  • 3 Giet het eimengsel erbij en roer met een vork losjes door elkaar. Het mengsel moet onregelmatig blijven voor een luchtig resultaat.
  • 4 Schep het beslag in de cakevormpjes en leg er een halve abrikoos op, met de holle kant naar boven. Bak de muffins in de oven in 25-30 minuten gaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 310 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 6 gram
Nieuwe recalls | Saté Schnitzel 2 stuks