4 personen
eenvoudig
10 min.
bijgerecht
home recepten Hazelnootpesto met rucola en tijm

Hazelnootpesto met rucola en tijm

ingrediënten


10 min
4 personen
25 gram pecorinokaas

dit product is niet beschikbaar

25 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

60 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

60 gram blanke hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

  • 1 Maal de knoflook en hazelnoten grof in de keukenmachine. Voeg de rucola, tijm en olijfolie toe en maal verder tot een fijne pesto.
  • 2 Voeg de kaas toe en maal kort erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper. Lekker op bruschetta, maar ook door pasta met kip.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 360 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 5 gram