4 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Hazelnoten-panna cotta met sinaasappel en karamelsaus

Hazelnoten-panna cotta met sinaasappel en karamelsaus

ingrediënten


25 min
4 personen
2 handsinaasappels

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel boter

dit product is niet beschikbaar

50 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

350 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

50 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

4 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar

50 gram blanke hazelnoten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 eenpersoons puddingvormpjes

  • 1 Rooster de hazelnoten goudbruin in een droge, hete pan en maal ze fijn.
  • 2 Week de blaadjes gelatine in koud water tot ze helemaal zacht zijn.
  • 3 Verwarm de melk met de poedersuiker en gemalen hazelnoten in een pannetje tot net onder het kookpunt.
  • 4 Neem van de warmtebron, knijp de gelatine uit en roer door de warme melk.
  • 5 Klop de slagroom lobbig en schep luchtig door het melkmengsel.
  • 6 Verdeel het mengsel over de vormpjes en laat in 1-1,5 uur opstijven in de koelkast.
  • 7 Maak intussen de karamelsaus. Smelt de basterdsuiker met 50 ml water, de boter en een mespunt zout in een pannetje.
  • 8 Kook in tot een mooie, goudbruine karamel. Neem van het vuur en laat afkoelen.
  • 9 Schil de sinaasappels en snijd met een scherp mesje de partjes vruchtvlees tussen de vliesjes uit.
  • 10 Stort de puddinkjes op mooie schoteltjes.
  • 11 Schep de sinaasappelpartjes door de karamelsaus en schep bij de puddinkjes.

wijnadvies

Coeur de Muscat, Castillo de las Almenas Moscatel of Gonzalez-Tablas Cream Sherry.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 540 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté