6 personen
eenvoudig
30 min.
voorgerecht
home recepten Heldere kippensoep

Heldere kippensoep

ingrediënten


30 min
6 personen
4 takjes platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

400 gram soepgroenten

dit product is niet beschikbaar

1 kippenbouillontablet

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

4 kippenpoten

dit product is niet beschikbaar

6 zwarte peperkorrels

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

schuimspaan

grote lepel

  • 1 Snijd de ui in grove stukken. Plet de teentjes knoflook en kneus de peperkorrels.
  • 2 Doe de kippenpoten samen met 1½ liter water, de ui, knoflook, peperkorrels en laurier in een ruime (soep) pan. Verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • 3 Breng het geheel tegen de kook op een middelhoge stand. Laat de soep een uur zachtjes koken. Schep het schuim dat ontstaat op de soep er regelmatig af met een schuimspaan of grote lepel.
  • 4 Schep de kippenpoten uit de pan en laat ze even afkoelen op een bord.
  • 5 Zeef de kruiden, ui en knoflook uit de soep. Breng opnieuw tegen de kook en voeg de soepgroenten toe. Laat zachtjes ca. 10 min. koken.
  • 6 Pluk intussen het vlees van de kippenpoten. Verwijder het vel en het vet en snijd de rest in stukjes. Doe de helft terug in de soep*. Snijd de peterselie fijn.
  • 7 Breng de soep op smaak met zout en peper en voeg vlak voor het serveren de peterselie toe. Serveer in diepe borden of kommen.

bereidingstip

*De helft van het kippenvlees gaat in de soep, als vulling. Maak van de rest een snelle salade. Meng de kip met mayonaise en blokjes appel en breng op smaak met kerrie, zout en peper. Lekker in een pitabroodje.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 142 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 9 gram