6 personen
gemiddeld
40 min.
voorgerecht
recepten Heldere paddenstoelensoep

Heldere paddenstoelensoep

ingrediënten


40 min
6 personen
2 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

tabasco
2 theelepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter droge sherry

dit product is niet beschikbaar

100 gram shiitakes
150 gram oesterzwammen

dit product is niet beschikbaar

150 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

150 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

mespunt gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

theelepel verse tijm
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

20 gram gedroogd eekhoorntjesbrood

  • 1 Overgiet de gedroogde paddenstoelen in een kom met circa 1/4 liter kokend water en laat 30 minuten weken. Giet het weekvocht door een fijne zeef en doe het bij de bouillon. Borstel ondertussen de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes.
  • 2 Verhit de boter in een grote pan. Laat de ui, de knoflook en de tijm kort fruiten tot de ui glazig is.
  • 3 Voeg de paddenstoelen toe en laat omscheppend bakken tot ze beginnen te slinken. Blus desgewenst af met de sherry.
  • 4 Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg het citroensap, de sojasaus en de tabasco toe en proef of er nog zout bij moet. Bestrooi de soep vlak voor het serveren met de peterselie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 80 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 3 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté