4 personen
gemiddeld
45 min.
voorgerecht
home recepten Heldere tomatensoep met kruidige balletjes

Heldere tomatensoep met kruidige balletjes

ingrediënten


45 min
4 personen
1 runderbouillontablet

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bieslook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

4 zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 blik tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 pot runderfond
1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

schone theedoek

  • 1 Verhit de olie en fruit de sjalot in circa 5 minuten lichtbruin. Voeg de tijm, laurier, fond en tomatenblokjes toe en laat onafgedekt circa 15 minuten zachtjes koken.
  • 2 Maak een schone doek nat en leg in een zeef. Zet deze op een andere pan en giet de tomatenbouillon voorzichtig in de doek. Laat circa 30 minuten uitlekken.
  • 3 Kneed intussen voor de balletjes het gehakt goed door met de gedroogde tomaatjes, kruiden, paneermeel, zout en peper. Breng een pan water met het bouillonblokje aan de kook en zet de warmtebron laag. Rol kleine balletjes van het gehakt en pocheer circa 2 minuten in de bouillon. Schep uit de pan.
  • 4 Verwarm de gezeefde tomatenbouillon opnieuw. Verdeel steeds een paar gehaktballetjes en 1 eetlepel bosui over diepe borden en giet de tomatensoep erop.

wijnadvies

De balletjes in de soep vragen om een combinatie met rood. Sensi Chianti wordt gemaakt van de druif sangiovese, wereldwijd favoriet in combinatie met tomaten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 240 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 14 gram