4 personen
gemiddeld
15 min.
voorgerecht
home recepten Heldere vissoep met tomaat en dragon

Heldere vissoep met tomaat en dragon

ingrediënten


15 min
4 personen
500 gram gemengde zeevruchten
5 trostomaten

dit product is niet beschikbaar

1 liter visbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde dragon

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui op lage stand in circa 5 minuten glazig. Voeg de knoflook en dragon toe en fruit nog een minuut al roerend door.
  • 2 Voeg de tomatenpuree toe en roer nog een minuut over de bodem van de pan. Giet de bouillon erbij en laat aan de kook komen.
  • 3 Snijd ondertussen de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • 4 Voeg de zeevruchten en tomatenblokjes toe aan de kokende bouillon en laat circa 5 minuten zachtjes koken.
  • 5 Breng de soep eventueel verder op smaak met zout en peper. Lekker met stokbrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 205 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 21 gram