4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Hele forel uit de oven met Marokkaanse kruiden

Hele forel uit de oven met Marokkaanse kruiden

ingrediënten


35 min
4 personen
zeezout

dit product is niet beschikbaar

15 gram verse koriander
40 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

4 verse forellen
sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

theelepel kardemompoeder
theelepel laospoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

theelepel foeliepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

theelepel chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakpapier

  • 1 Meng 2 eetlepels olie met een theelepel zout, alle specerijen en de rasp en het sap van de sinaasappel in een kom en smeer hier de forellen van binnen en buiten mee in. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Leg de forellen naast elkaar op een bakplaat bekleed met bakpapier. Schuif ze in de oven en bak ze in circa 20 minuten bruin en gaar.
  • 3 Bak ondertussen de amandelen in de rest van de olie tot ze lichtbruin zijn. Voeg de koriander toe, bak nog even mee en bestrooi dit met zeezout.
  • 4 Leg de forellen op borden en bestrooi ze met de gekruide amandelen. Lekker met rijst of couscous en groene groenten.

bereidingstip

Voor liefhebbers van visfilet: vervang de forel door tilapiafilet.

wijnadvies

Lekker met Riesling van Arthur Metz of Lizard. Ook rosé doet het goed bij deze bereiding. Een Spaanse van Vega Libre bijvoorbeeld.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 360 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 30 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté