4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Hele kip: lentekip met citroen en dille

Hele kip: lentekip met citroen en dille

ingrediënten


15 min
4 personen
8 bospenen

dit product is niet beschikbaar

1 kip

dit product is niet beschikbaar

25 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

3 takjes dille

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Meng de dille en de citroenrasp door de zachte boter. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Maak het vel op de borst van de kip voorzichtig los. Wrijf de citroen-dilleboter tussen het kippenvlees en de huid. Trek het vel weer goed terug over de borst. Leg de kip met de borst naar boven op de met bakpapier beklede bakplaat.
  • 4 Snijd het loof tot op 3 cm van de worteltjes. Stop de worteltjes in de kipholte; ze mogen uitsteken.
  • 5 Bak de kip in de voorverwarmde oven in ongeveer 1 uur en 20 min. goudbruin en gaar. Schep tijdens het bakken af en toe wat vet over de kip en de worteltjes.
  • 6 Haal de kip uit de oven en laat 10 min. rusten voor het aansnijden.

bereidingstip

Bewaar het kipkarkas voor de kippenbouillon en het vrijgekomen kippenvet voor het aardappel-kippannetje.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 484 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 51 gram