4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
recepten Hemel op aarde

Hemel op aarde

ingrediënten


40 min
4 personen
mosterd
appelstroop

dit product is niet beschikbaar

mespunt kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

500 gram peren
500 gram zure appels

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

4 saucijzen

dit product is niet beschikbaar

4 speklapjes

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

75 gram vloeibare boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de boter en fruit hierin de uien.
  • 2 Voeg de speklapjes en saucijsjes, bestrooid met zout en versgemalen peper, toe en bak ze rondom lichtbruin.
  • 3 Giet de bouillon erbij en stoof zachtjes circa 25 minuten met het deksel op de pan.
  • 4 Kook de aardappels met zout circa 10 minuten. Leg de appels en peren erop en kook zachtjes circa 10 minuten verder.
  • 5 Giet de aardappels, appels en peren af. Stamp of roer er met zout, versgemalen peper en kaneelpoeder een grove massa van.
  • 6 Serveer met de speklapjes, saucijsjes en uien erop. Geef er appelstroop en mosterd bij.

bereidingstip

Voeg extra 60 gram blanke rozijnen toe of probeer in plaats van kaneel eens koekkruiden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1025 kcal
vet 64 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 77 gram
eiwit 31 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip