4 personen
gemiddeld
30 min.
tussendoortje, nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Herfstfriandises

Herfstfriandises

ingrediënten


30 min
4 personen
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

4 walnoten
75 gram witte marsepein
1 zakje wit glazuur

dit product is niet beschikbaar

glazuurstift

dit product is niet beschikbaar

8 bitterkoekjes

dit product is niet beschikbaar

kaneelpoeder
4 gedroogde vijgen

dit product is niet beschikbaar

4 dadels

dit product is niet beschikbaar

4 amandelen

dit product is niet beschikbaar

100 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter notenijs

  • 1 Schep met twee lepels 4 kleine bolletjes van het ijs en leg op een bord in de diepvries.
  • 2 Verwarm de witte chocolade au bain-marie tot deze bijna gesmolten is. Neem van de warmtebron en roer glad.
  • 3 Steek de amandelen in de holtes van de dadels. Haal met behulp van 2 vorken de gevulde dadels en vijgen door de gesmolten chocolade en leg ze op een bord om af te koelen. Bestuif met kaneelpoeder en leg 10 minuten in de koelkast om uit te harden.
  • 4 Leg de bitterkoekjes met de bolle kant naar boven naast elkaar en druppel er kleine stipjes op met het glazuur.
  • 5 Draai van de marsepein 4 kleine balletjes en druk er aan beide kanten een walnoot tegen aan.
  • 6 Druk 2 bitterkoekjes tegen een bolletje ijs en leg ze op bordjes. Bestuif met wat poedersuiker.
  • 7 Verdeel de marsepein-, dadel- en vijgenbonbons over de bordjes. Lekker bij koffie of thee.

wijnadvies

Heerlijk natafelen met een lekker glaasje Sea Lord Tawny port.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 455 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 6 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté