4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Herfstminestrone

Herfstminestrone

ingrediënten


30 min
4 personen
bosje verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

bosje verse bladselderij
100 gram parmaham

dit product is niet beschikbaar

400 gram cannellinibonen
200 gram groene kolen
2 vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar

2 winterpenen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

1 takje verse oregano
2 theelepels gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

3 takjes verse tijm

dit product is niet beschikbaar

2 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

400 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

2 runderbouillontabletten

dit product is niet beschikbaar

350 milliliter runderbouillon met vlees

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Vul de pot runderbouillon met water aan tot in totaal 1 liter bouillon.
  • 2 Breng de vleesbouillon, bouillontabletten, tomatenblokjes en kruiden aan de kook en voeg de wortel en aardappel toe. Laat circa 5 minuten zachtjes koken.
  • 3 Voeg de groene kool, bonen en ham toe en kook circa 2 minuten mee.
  • 4 Voeg eventueel nog wat extra water toe wanneer de soep te dik is en roer de selderij door de soep.
  • 5 Lekker met brood met tomatentapenade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 240 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 15 gram