4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
recepten Herfstpizza

Herfstpizza

ingrediënten


45 min
4 personen
2 theelepels truffelolie
6 ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

1 pak mix voor pizzabodem

dit product is niet beschikbaar

2 vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar

frituurolie

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

150 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

2 pizzavormen

  • 1 Bak de ui en kastanjechampignons in 2 eetlepels olijfolie tot ze beginnen te kleuren.
  • 2 Voeg een mespunt paprikapoeder en de kookroom toe en verwarm zonder te koken. Pureer dit mengsel.
  • 3 Verhit de frituurolie tot 160°C. Schaaf de aardappel in dunne plakken, spoel ze af en dep ze droog. Frituur de plakjes aardappel tot chips en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • 4 Doe de pizzabodemmix in een kom, voeg water en de rest van de olijfolie toe en kneed dit tot een soepel deeg.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van circa 1/2 cm dik. Bekleed de vormen of plaat ermee.
  • 6 Verdeel de paddenstoelensaus met de bolle kant van een lepel over de pizzabodem. Bak de pizza 25 minuten in het midden van de oven.
  • 7 Garneer de pizza voor het serveren met de aardappelchips, ansjovis en truffelolie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 685 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 93 gram
eiwit 18 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst