4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Herfstquiche met boerenkaas

Herfstquiche met boerenkaas

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

snufje nootmuskaatpoeder

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

150 gram belegen boerenkaas

dit product is niet beschikbaar

5 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

500 gram spruitjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

quichevorm

taartvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de spruitjes met zout 5 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over. Laat goed uitlekken. Halveer de grotere spruiten.
  • 2 Vet de vorm in en bekleed hem met de deegplakjes. Druk de deegranden goed op elkaar en prik de deegbodem hier en daar in met een vork.
  • 3 Verdeel de helft van de geraspte kaas over de deegbodem. Verdeel de spruitjes en uiringen erover. Klop de eieren los met de melk, zout, peper, nootmuskaat en de rest van de kaas. Giet dit mengsel over de groenten. Strooi de pijnboompitten erover.
  • 4 Bak de quiche in circa 40 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  • 5 Serveer de quiche met een salade van eikenbladsla, walnoten en een dressing van olijfolie, rodewijn- of frambozenazijn en honing.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 510 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 18 gram