4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Herfstsalade met geroosterde pompoen en shiitake

Herfstsalade met geroosterde pompoen en shiitake

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel notenolie
1 eetlepel wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt scherpe mosterd

dit product is niet beschikbaar

doosje tuinkers

dit product is niet beschikbaar

1 krop eikenbladsla

dit product is niet beschikbaar

1 rauwe biet

dit product is niet beschikbaar

200 gram shiitakes
1 theelepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

pompoen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC.
  • 2 Bestrijk een bakplaat met olie en leg de plakken pompoen erop. Bestrijk de pompoen ook met olie en bestrooi met zout, peper en oregano. Rooster de pompoen hoog in de oven in circa 20 minuten gaar.
  • 3 Klop intussen de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin de shiitakes kort en op een hoge stand bruin.
  • 5 Schaaf de biet in flinterdunne plakjes. Meng in een grote kom de sla met de biet en dressing. Verdeel de sla over 4 grote borden en leg er de gegrilde pompoen en shiitakes op.
  • 6 Knip de tuinkers erboven en serveer direct. Lekker met stokbrood of friet.

bereidingstip

Ook lekker met stukjes zachte geitenkaas of uitgebakken spekjes erbij.. Bestrooi de salade met geroosterde pompoenpitten in plaats van tuinkers.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 145 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 3 gram