4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Herfstsalade met krieltjes en brietoast

Herfstsalade met krieltjes en brietoast

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram krulsla
150 gram brie

dit product is niet beschikbaar

1 bakje kastanjechampignon

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mayonaise

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

700 gram krieltjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

12 sneeën ciabatta

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de sneetjes ciabatta op de bakplaat en rooster 6 min.
  • 2 Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de krieltjes in 10 min. goudgeel en gaar. Klop intussen een dressing van de laatste 2 el olijfolie, de azijn en mayonaise. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Voeg de knoflook toe aan de krieltjes en bak 1 min. mee. Voeg de champignons toe en bak ze met de krieltjes in 4 min. gaar.
  • 4 Beleg de ciabattatoast met de brie. Zet de toast nog 6 min. in de oven en laat de brie smelten.
  • 5 Verdeel de slamelange over 4 borden. Schep de krieltjes met de champignons erop. Besprenkel met de dressing en leg de brietoast erop.

bereidingstip

Voeg aan de salade nog 1 rode ui in ringen en 2 tl kappertjes toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 601 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 74 gram
eiwit 17 gram