4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, voorgerecht
recepten Herfstsalade met mandarijn en hazelnoot

Herfstsalade met mandarijn en hazelnoot

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel honing
6 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
100 gram Parmezaanse kaas
1 handje basilicumblaadje
4 mandarijnen
1 rode ui
100 gram hazelnoten
150 gram gemengde bladsla

  • 1 Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Schep de dressing door de sla en verdeel over 4 borden.
  • 2 Rooster de hazelnoten lichtbruin in een droge, hete koekenpan. Verdeel ze met de ui, mandarijn en basilicum over de sla. Bestrooi met de kaas.

bereidingstip

Vervang de hazelnoten in dit recept door pecannoten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 440 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 15 gram
recalls Daily Chef andijvie stamppot met gehaktballetjes,Bio hapje appel perzik banaan 6+, Chefaid nylon bakspatel, Brabantse Metworst, Lay’s Oven Baked Roasted Paprika, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier