4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, voorgerecht
recepten Herfstsalade met mandarijn en hazelnoot

Herfstsalade met mandarijn en hazelnoot

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 handje basilicumblaadje

dit product is niet beschikbaar

4 mandarijnen

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

100 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

150 gram gemengde bladsla

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Schep de dressing door de sla en verdeel over 4 borden.
  • 2 Rooster de hazelnoten lichtbruin in een droge, hete koekenpan. Verdeel ze met de ui, mandarijn en basilicum over de sla. Bestrooi met de kaas.

bereidingstip

Vervang de hazelnoten in dit recept door pecannoten.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 440 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 15 gram