4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
home recepten Herfstsalade met paddenstoelen en blauwe kaas

Herfstsalade met paddenstoelen en blauwe kaas

ingrediënten


20 min
4 personen
20 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

50 gram blue stilton

dit product is niet beschikbaar

50 gram bleu d'auvergne

dit product is niet beschikbaar

200 gram gemengde sla

dit product is niet beschikbaar

200 gram gemengde eikenbladsla

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels notenolie
2 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de paddenstoelen in stukken. Verwarm de olijfolie en roerbak de paddenstoelen op hoog vuur circa 2 minuten.
  • 2 Voeg de knoflook en tijm toe en bak nog een minuut mee. Laat afkoelen tot lauw.
  • 3 Klop de mosterd los met de azijn en voeg de olie langzaam toe tot een gelijkmatige dressing. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Hussel deze dressing vlak voor het serveren door de sla en leg de sla op 4 borden.
  • 5 Verdeel de paddenstoelen erover. Verkruimel de kaas over de salade en bestrooi met de hazelnoten.

bereidingstip

Lekker met brood.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 205 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 5 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté