2 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Herfstsalade met warme geitenkaas

Herfstsalade met warme geitenkaas

ingrediënten


30 min
2 personen
50 milliliter vinaigrettes
1 theelepel notenolie
2 theelepels honing

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

150 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën rozijnenbroden

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën mueslibrood

dit product is niet beschikbaar

1 krop eikenbladsla

dit product is niet beschikbaar

1 kleine ui

dit product is niet beschikbaar

20 druiven

dit product is niet beschikbaar

1 kleine appel

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepels olijfolie
60 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Rooster de walnoten in de olijfolie en schud ze op een dubbel laagje keukenpapier. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Snijd de appels in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de kwarten in dikke driehoekjes. Haal de flinterdun gesneden halve uiringen los. Haal de slabladeren los. Gebruik de kleine blaadjes heel, stapel de grotere op elkaar en snijd ze in brede repen.
  • 3 Bestrijk de sneetjes brood dik met de geitenkaas. Pluk de tijmblaadjes af en bestrooi de kaas ermee. Druppel de honing erover en een theelepel notenolie. Bak de kaasbroodjes in 10-12 minuten goudbruin en knapperig in de oven.
  • 4 Verdeel de sla over de borden. Meng druiven, appel, ui, zout uit de molen en walnoten en bestrooi de salade hiermee. Druppel de vinaigrette over de salade. Leg op elk bord een sneetje brood met warme, zachte geitenkaas.

bereidingstip

Maak zelf een mosterddressing: schep in een potje (met deksel) 1 theel. versgemalen zeezout, 1 teen knoflook uit de pers, 1 theel. Zaanse mosterd, 1 eetl. witte wijnazijn en 4 eetl. (groene) olijfolie. Voeg naar smaak eventueel wat peper toe. Laat gerust de knoflook weg, als je daar niet van houdt. Draai het potje dicht en schud het mengsel flink door elkaar.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Dit gerecht verdient uw beste Sauvignon blanc of Chenin blanc.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 810 kcal
vet 62 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 21 gram