4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Hertenbiefstuk met abrikozen en portsaus

Hertenbiefstuk met abrikozen en portsaus

ingrediënten


25 min
4 personen
4 takjes rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter wildfond
1 eetlepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel arachideolie

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter rode port 

dit product is niet beschikbaar

150 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar

4 hertenbiefstukken

benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Neem de hertenbiefstukken circa 30 minuten voor het bereiden uit de koelkast.
  • 2 Verwarm de abrikozen circa 5 minuten in de port.
  • 3 Verhit de olie en boter en bak hierin de hertenbiefstukken in 2-3 minuten per kant rosé.
  • 4 Neem het vlees uit de pan en laat het onder aluminiumfolie 4-5 minuten rusten.
  • 5 Voeg de tomatenpuree toe aan het bakvet en bak 1 minuut. Roer de mosterd erdoor.
  • 6 Giet de fond erbij en voeg de abrikozen met port toe. Verwarm en laat iets inkoken.
  • 7 Serveer de hertenbiefstukken met de portsaus. Garneer met een takje rozemarijn.
  • 8 Lekker met rodekool, stoofpeertjes en aardappelpuree.

bereidingstip

Vervang de hertenbiefstuk door eendenborstfilet of runderbiefstuk. Bak eendenborst 4-5 minuten op de ingekruiste velkant en 2-3 minuten op de andere kant.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 430 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 30 gram