2 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Hertenbiefstuk met amandelroomsaus

Hertenbiefstuk met amandelroomsaus

ingrediënten


25 min
2 personen
125 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

mespunt gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

theelepel verse tijm
2 hertenbiefstukken
2 biefstukken

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

50 gram geschaafde amandelen

dit product is niet beschikbaar

15 gram blanke rozijnen
3 eetlepels sherry

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels witte port

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Giet port of sherry over de rozijnen en zet ze apart. Rooster de geschaafde amandelen in een droge hete koekenpan goudbruin.
  • 2 Verhit de boter en bak hierin de (herten)biefstukjes 2-3 minuten per kant. Bestrooi ze met peper en zout, schep ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • 3 Voeg de rozijnen met port of sherry en de tijm bij het braadvet. Voeg de crème fraîche al roerende toe. Meng de helft van de amandelen erdoor.
  • 4 Serveer de (herten)biefstukjes met de saus en strooi de rest van de amandelen erover. Lekker met aardappelpuree of gekookte krieltjes en cranberrycompote.

wijnadvies

Hier ga je voor een niet te zware, frisse, fruitige, elegante maar soepele droge rode wijn: een reserva of gran reserva uit Spanje, of een Chianti (reserve).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 735 kcal
vet 58 gram
verzadigd vet 30 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 35 gram