4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Hertenbiefstuk met chocolade-wijnsaus

Hertenbiefstuk met chocolade-wijnsaus

ingrediënten


25 min
4 personen
40 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel arachideolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram sugarsnaps

dit product is niet beschikbaar

200 gram wortelbolletjes
50 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

175 milliliter wildfond
2 eetlepels appelstroop

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

4 hertenbiefstukken

benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de wijn met de appelstroop en wildfond voor de saus. Laat zachtjes iets inkoken. Voeg chocolade toe en laat deze smelten. Zet de saus apart.
  • 2 Bestrooi de hertenbiefstukken met zout en versgemalen peper. Kook de worteltjes en sugarsnaps met zout beetgaar.
  • 3 Verhit olie en de boter en bak de biefstukken op een hoge stand in 3 minuten per kant rosé. Haal het vlees uit de pan en laat het onder aluminiumfolie circa 5 minuten rusten.
  • 4 Verwarm intussen de chocolade-wijnsaus. Serveer het vlees, eventueel in plakken gesneden, met de saus en de groenten. Lekker met aardappelpoffers.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 400 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 34 gram