4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
home recepten Hertenbiefstuk met tijmjus en krieltjesclafoutis

Hertenbiefstuk met tijmjus en krieltjesclafoutis

ingrediënten


45 min
4 personen
1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

200 gram demi crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

100 gram ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

450 gram krieltjes

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter wildfond
50 milliliter witte port

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter rode port 

dit product is niet beschikbaar

50 gram vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 hertenbiefstukken

benodigdheden

4 eenpersoons ovenschaaltjes

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
  • 2 Begin met de clafoutis. Verdeel de krieltjes over de ovenschaaltjes. Bak de spekreepjes licht krokant in een droge hete koekenpan. Leg de spekreepjes tussen de aardappeltjes.
  • 3 Klop de eieren los. Meng ze door de crème fraîche met zout, peper en de gemengde kruiden. Schenk het mengsel op de krieltjes en zet de schaaltjes 25 minuten in het midden van de oven tot het ei gestold is. Dek af met aluminium­folie als het te donker wordt.
  • 4 Bestrooi de hertenbiefstukken met zout en peper. Verhit de boter of het vloeibare bakproduct en bak het vlees 2-3 minuten per kant. Schep de biefstukken uit de pan, houd ze warm en laat ze even rusten.
  • 5 Blus het bakvet af met port, giet de fond of bouillon erbij en laat alles iets inkoken. Schep de tijm erdoor. Serveer de hertenbiefstuk met de tijmjus en de krieltjesclafoutis.

bereidingstip

Bak eens schijven appel met rode schil. Leg deze op de biefstukken met de tijmjus eromheen.

wijnadvies

Heel veel mogelijkheden met rood. Denk aan de Indomita Reserva Cabernet Sauvignon. Uit Bordeaux Hotel de Ville of Château David. Uit Chili Santa Balera Cabernet Sauvignon-Merlot en uit Zuid-Afrika Danie de Wet Merlot. Rode Bourgogne liefhebbers kiezen Pinot Noir.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 620 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 50 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate