6 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht
home recepten Het Warme Truiendag Toetje

Het Warme Truiendag Toetje

ingrediënten


30 min
6 personen
kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels maizena

dit product is niet beschikbaar

6 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

40 gram rozijnen

dit product is niet beschikbaar

40 gram pecannoten
40 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

30 gram amandelen

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

30 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rooster de hazelnoten in een droge hete koekenpan. Voeg 15 gram suiker toe en laat deze karameliseren. Laat de noten op een bord afkoelen en strooi er nog wat suiker overheen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C. Houd 1 eetlepel gehakte noten apart voor de garnering. Meng de rest van de gehakte noten met de rozijnen en kokos.
  • 3 Breek de gekarameliseerde noten in stukken en voeg deze ook aan het mengsel toe.
  • 4 Mix de eidooiers, 70 gram suiker en maïzena tot een witte massa. Verwarm het mengsel op een lage stand. Voeg scheutje voor scheutje de melk toe, blijf kloppen en breng aan de kook.
  • 5 De vla is goed wanneer op de bolle kant van de lepel een dun laagje blijft liggen. Haal de pan van de warmtebron en roer het notenmengsel door de vla.
  • 6 Klop de slagroom met de overige suiker. Vul 6 ovenvaste schaaltjes met de notenvla en schep op ieder schaaltje wat slagroom.
  • 7 Zet de schaaltjes 4 minuten in het midden van de oven. Garneer met stukjes noot en eventueel een beetje kaneelpoeder.

bereidingstip

Vervang de losse noten door een kant-en-klare ongezouten notenmix.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 420 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 10 gram