4 personen
gemiddeld
50 min.
hoofdgerecht
recepten Hete bliksem van de bakplaat

Hete bliksem van de bakplaat

ingrediënten


50 min
4 personen
1 pot appelcompote

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte spekreepjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 takje rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

200 gram rode uien

dit product is niet beschikbaar

500 gram rode appels
600 gram vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Leg de parten aardappel, appel en ui samen op een bakplaat en bestrooi met de knoflook, rozemarijnnaaldjes, (grof) zout en peper.
  • 3 Schep de olie erdoor en verdeel alles gelijkmatig over de bakplaat.
  • 4 Rooster 20-30 minuten hoog in de oven en schep tussendoor een paar keer om.
  • 5 Bak intussen de spekjes in een droge, hete koekenpan uit tot ze knapperig zijn. Laat de boter zachtjes smelten in de pan bij de spekjes.
  • 6 Schep de spekjes over de hete bliksem en serveer met de appelcompote.
  • 7 Lekker met een groene salade van kropsla met een mosterddressing.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 580 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 13 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip