6 personen
gemiddeld
70 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Hollandse appel-abrikozentaart

Hollandse appel-abrikozentaart

ingrediënten


70 min
6 personen
75 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

75 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

750 gram goudrenetten
2 eieren

dit product is niet beschikbaar

150 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels sinaasappellikeur
200 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Wel de abrikozen in de (warme) likeur en snijd ze daarna in stukjes.
  • 2 Meng de bloem, de basterdsuiker, de boter, 1 eetlepel losgeklopt ei en een snufje zout en kneed dit tot een soepel deeg.
  • 3 Houd 1/4 deel van het deeg apart en rol de rest uit tot een cirkel van circa 30 cm. Bekleed de vorm met het deeg.
  • 4 Meng de ingrediënten voor de vulling met de abrikozen en schep deze op de deegbodem.
  • 5 Rol het deeg dat over is tot een dunne lap uit en snijd deze in lange repen van 1 cm breed. Leg ze in een ruitpatroon op de vulling.
  • 6 Bestrijk het deeg en de randen met de rest van het ei. Bak de taart in het midden van de oven in 50 minuten gaar en goudbruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 715 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 90 gram
eiwit 11 gram