4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht, bijgerecht
home recepten Hollandse boerensalade met knoflookcroutons

Hollandse boerensalade met knoflookcroutons

ingrediënten


30 min
4 personen
50 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

1 krop ijsbergsla

dit product is niet beschikbaar

4 kropjes little gem

dit product is niet beschikbaar

6 plakken ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

stokbrood

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng de olijfolie met de knoflook en een snuf zout. Voeg het brood toe en schep goed om. Verdeel de broodblokjes over de bakplaat en bak in de oven in circa 15 minuten knapperig. Schep halverwege om.
  • 2 Bak intussen het ontbijtspek knapperig in een droge, hete koekenpan. Trek de slabladeren los, was ze goed en scheur in grove stukken. Leg de sla op een schaal.
  • 3 Klop een dressing van de mayonaise, het citroensap en een scheutje water. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de knoflookcroutons en het knapperige ontbijtspek over de salade.
  • 4 Schaaf de oude kaas in flinters, verdeel over de Hollandse boerensalade en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 395 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 9 gram