4 personen
gemiddeld
15 min.
voorgerecht
home recepten Hollandse garnalencocktail

Hollandse garnalencocktail

ingrediënten


15 min
4 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

400 gram Hollandse garnalen

dit product is niet beschikbaar

8 blaadjes ijsbergsla

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels cognac
2 eetlepels whisky
2 eetlepels tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

mespunt paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter mayonaise
100 milliliter halvanaise

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter demi crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Klop de slagroom of crème fraîche lobbig en schep er mayonaise, paprikapoeder, tomatenketchup, whisky of cognac, zout en peper door. (Dit kan een dag van tevoren, bewaar het dan afgedekt in de koelkast).
  • 2 Verdeel de sla over 4 glazen of vierkante mini-accubakjes. Schep de garnalen erop en giet de cocktailsaus erover. Garneer met partjes citroen.

wijnadvies

Heerlijk met Pinot Blanc van Kastelbourg. Ook laat deze Hollandse klassieker zich graag vergezellen door Coppiere Soave of Hoop Huis Chenin Blanc.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 325 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 21 gram