4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Hollandse groentepannenkoeken met spek en stroop

Hollandse groentepannenkoeken met spek en stroop

ingrediënten


30 min
4 personen
keukenstroop
125 gram pannenkoekenspek
400 gram roerbakgroenten champignons
6 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 pak pannenkoekenmix

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Bereid de pannenkoekenmix met 700 ml water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het beslag even rusten.
  • 2 Verhit in een ruime koekenpan 2 el olie. Bak de roerbakgroenten al omscheppend in 5 min. gaar.
  • 3 Verhit in een tweede koekenpan 1 el olie. Bak het pannenkoekenspek in 3-4 min. lichtbruin en krokant. Laat het spek uitlekken op een bord met keukenpapier.
  • 4 Verhit in beide koekenpannen steeds 1 el olie. Schep in beide pannen een soeplepel beslag. Verdeel wat groenten en spek erover. Breng op smaak met peper. Bak de pannenkoeken in 2-3 min. per kant goudgeel en gaar.
  • 5 Leg de pannenkoeken op een bord en houd ze warm onder een deksel. Bak op dezelfde manier met de rest van het beslag, groenten en spek meer pannenkoeken. Serveer de pannenkoeken met keukenstroop.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 722 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 100 gram
eiwit 16 gram