6 personen
gemiddeld
40 min.
lunch, voorgerecht, hoofdgerecht
recepten Hollandse groentesoep met balletjes

Hollandse groentesoep met balletjes

ingrediënten


40 min
6 personen
2 liter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

2 liter vleesbouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

400 gram gepelde tomaten

dit product is niet beschikbaar

400 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse tijm

dit product is niet beschikbaar

mespunt cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

2 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

250 gram preien

dit product is niet beschikbaar

250 gram winterwortels

dit product is niet beschikbaar

1 kleine bloemkool

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

350 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kruid het gehakt met zout en peper en rol er met vochtige handen kleine balletjes van.
  • 2 Verhit de olie of de boter in een grote soeppan. Fruit hierin de uien glazig.
  • 3 Schep de bloemkool, wortel, prei, bleekselderij en cayennepeper erdoor en roerbak 3 minuten.
  • 4 Voeg de tijm, tomaten met sap en de bouillon toe en kook zachtjes 20 minuten. Roer af en toe. Schep de gehaktballetjes de laatste 10 minuten door de soep.

bereidingstip

Maak er een vegetarische soep van en vervang het gehakt door vegetarische balletjes en de vleesbouillon door groente- of kruidenbouillon. . Vervang de tijm door gehakte bladselderij.

wijnadvies

Deze ‘groene’ soep is lekker met ‘groene’ wijn. Zoals Jean Sablenay sauvignon blanc. Ook de Berg Schaduw combineert goed.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 220 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 13 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip