- 1 Steek in elk stukje ui een kruidnagel. Verhit de boter in een braadpan en braad het vlees snel rondom aan. Bestrooi het vlees met zout.
- 2 Voeg de bouillon en de wijn toe en breng alles al roerend aan de kook. Doe de stukken ui, de peperkorrels, laurierbladen, wijnazijn en bruine suiker in de pan. Breng weer alles al roerend aan de kook. Temper de hittebron. Laat de hachee ruim 2 uur gaar stoven (plaats de braadpan eventueel op een vlamverdeler). Het vlees is na 2 uur zo zacht dat het uit elkaar valt.
- 3 Verwijder de laurierbladen. Bind het braadvocht met de maïzena die met een beetje water tot een dik papje is geroerd of gebruik allesbinder. Dit kan zo uit een pakje in de pan worden gestrooid.
- 4 Dien dit gerecht op met gekookte kruimige aardappelen en rode kool.
wijnadvies
Hachee is gebaat bij een aromatische, zachtsmakende rode wijn. Italiaanse Chianti en Côtes du Rhône of Côtes du Rhône-Villages uit Frankrijk. Ook een Merlot uit Italië of Zuid-Afrika (14-16°C).