4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
home recepten Hollandse hachee met appelstroop

Hollandse hachee met appelstroop

ingrediënten


20 min
4 personen
2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels appelstroop

dit product is niet beschikbaar

800 milliliter runderfond
800 milliliter runderbouillon

dit product is niet beschikbaar

4 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

4 grote uien
1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram runderriblap

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Hussel het vlees om met zout, peper en de bloem.
  • 2 Verhit de olie in een grote braadpan en bak hierin de helft van het vlees om en om aan. Neem uit de pan en vervolg met de rest van het vlees.
  • 3 Schep al het vlees uit de pan en laat de boter smelten in het braadvet. Roer de aanbaksels van de bodem en fruit de uienringen circa 5 minuten op een lage stand.
  • 4 Schep het vlees weer terug in de pan en voeg de laurier, kruidnagels en bouillon toe. Laat met het deksel schuin op de pan circa 2,5 uur stoven.
  • 5 Roer de appelstroop erdoor en laat nog 30 minuten afgedekt stoven. Bestrooi voor het serveren met de tijm. Lekker met aardappelpuree en rodekool.

bereidingstip

Maak de hachee ook eens in de OVEN. Verwarm de oven voor op 160ºC bij stap 3. Zet bij stap 4 de gesloten pan circa 3 uur in de oven. . Ook in de SNELKOOKPAN kun je hachee bereiden. Schep bij stap 4 alles over in de snelkookpan. Sluit het deksel en laat op druk komen op stand 2. Laat het gerecht 70 minuten onder druk koken op de laagste stand van de warmtebron. . Wil je een slow hachee maken? Gebruik dan een SLOWCOOKER. Schep bij stap 4 alles in de slowcooker en laat circa 7 uur garen op een lage stand.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 575 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 53 gram