4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
recepten Hollandse hachee met rodekool

Hollandse hachee met rodekool

ingrediënten


35 min
4 personen
allesbinder

dit product is niet beschikbaar

aardappelzetmeel

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 zure appels

dit product is niet beschikbaar

25 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

1 rodekool

dit product is niet beschikbaar

2 plakjes ontbijtkoeken
5 eetlepels azijn

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

6 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

1 fles donkerbruin bier

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter vleesbouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel rietsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bruine suiker

dit product is niet beschikbaar

4 uien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

600 gram doorregen runderlappen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit boter en olie in een braadpan en bak hierin het vlees rondom lichtbruin.
  • 2 Schep de uien en suiker erbij en bak circa 2 minuten mee. Strooi de bloem erover en bak 1-2 minuten.
  • 3 Verwarm de bouillon met het bier en giet dit over het vlees. Steek drie kruidnagels in de laurierblaadjes en voeg ze met drie eetlepels azijn bij het vlees. Stoof zachtjes 1,5 uur met het deksel op de pan.
  • 4 Roer de koekkruimels erdoor en stoof nog 1-1,5 uur tot het vlees zacht is. Verwijder de laurierblaadjes met kruidnagels. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
  • 5 Bereid intussen de rodekool. Verwijder de buitenste bladeren. Halveer de kool en schaaf of snijd de bladeren tot aan de stronk in smalle reepjes. Kook deze met weinig water, zout, suiker en drie kruidnagels 20-25 minuten.
  • 6 Kook de appels de laatste 10 minuten mee (niet vanaf het begin, want dan wordt de kooktijd langer). Maak de kool af met boter en 2 eetlepels azijn en bind het kookvocht met het aangelengde aardappelmeel.
  • 7 Serveer de rodekool met de hachee en bijvoorbeeld gekookte aardappelen.

bereidingstip

Bereid een dubbele portie hachee en vries de helft in.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 610 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 38 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip