4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Hollandse kaasfondue

Hollandse kaasfondue

ingrediënten


15 min
4 personen
notenbrood
bruinbrood

dit product is niet beschikbaar

stokbrood

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kirsch
1 eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

800 gram belegen boerenkaas

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

fonduepan

4 fonduevorken

  • 1 Wrijf de fonduepan in met het gehalveerde teentje knoflook. Verwarm de witte wijn tegen de kook aan. Snijd het stokbrood en zet dit alvast met het fonduerechaud op tafel.
  • 2 Voeg al roerende beetje bij beetje de geraspte kaas bij de warme wijn zodat de kaas goed smelt. Voeg versgemalen peper naar smaak toe.
  • 3 Meng de maïzena met de kirsch en schenk dit bij de gesmolten kaas. Roer goed door en giet de fondue als deze goed gebonden is in de voorverwarmde fonduepan.

bereidingstip

Maak de fondue iets pittiger door er 1 theelepel mosterd, gemalen nootmuskaat, paprikapoeder of cayennepeper aan toe te voegen. Het is ook lekker om 1 eetlepel tapenade, pesto of gehakte tuinkruiden door de fondue te mengen.. Houd rekening met circa 150 tot 200 gram brood per persoon.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Plaats hier liefst een Sylvaner, Pinot Blanc of Auxerrois uit de Elzas op tafel. Of laat de keuze op een milde Italiaanse Pinot Grigio vallen. Ook een Müller-Thurgau of Riesling van Rijn en Moezel past perfect (9-11°C).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 950 kcal
vet 62 gram
verzadigd vet 40 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 50 gram